Tájékoztató adótanácsadói tevékenységről

 

A B-Mentor Kft. 1992-ben alakult, jelenlegi tevékenységét 2007 óta végzi.

A könyvvizsgálói tevékenység kapcsán munkatársaink gyakran látják, hogy a vállalkozások gyakran több társasági és iparűzési adót fizetnek annál, amennyit a törvény előír.

Ezért a B-Mentor Kft. speciális konstrukcióban adótanácsadói tevékenységet végez. A sikerdíjas díjazás segít abban, hogy ügyfelünk költségei ne növekedjenek akkor, amikor nincs számára alkalmazható kedvezmény.

A szerződés adóév léptékű, a díj számítása az adott adóévben elért megtakarítás alapján számolódik.

A 200 millió forintos felelősségbiztosítási összeg kockázat nélkül teszi lehetővé a kedvezmények igénybevételét. E biztosítási konstrukció a következő 5 évben bármikor helyt áll, amennyiben a későbbiekben adóhiány kerülne megállapításra. Minden esetben azt kérjük, hogy amennyiben az általunk javasolt kedvezmények adóhatósági vizsgálat alá kerülnek, azt jelezzék, hogy segítséget nyújthassunk abban, hogy e kedvezményeket az adóhatóság is elfogadja.

A tanácsadóink előzetes vizsgálatot végeznek, mely segít abban, hogy ne kerüljön szerződés aláírásra olyan esetben, ahol nem látnak lehetőséget megtakarításra.

A tanácsadás első lépése a tevékenységek auditja. Ezek az iparágtól függően műszaki felmérés, szerzői jogi és szerződésjogi vizsgálatok lehetnek. A következőkben a megfelelő kedvezmények kiválasztása történik. Az alkalmazható kedvezményekről írásos javaslatot adunk át, figyelembe véve az is, hogy milyen hatása lehet ezeknek az ügyvitelre.

 

Az alábbi területek kerülnek vizsgálat alá:

 

  • Innováció, fejlesztés tevékenységek;
  • Szellemi alkotások;
  • Beruházások.

 

Nem generálunk tevékenységet, a meglévő adottságokhoz teszünk javaslatot az adókedvezmények közül. Ebből adódik, hogy ezek a kedvezmények nem igényelnek kifizetést vagy olyan lépéseket, melyeket harmadik fél felé szükséges tenni (kivéve: adóhatóságok).

A kedvezmények igénybevétele után dokumentáció készül, mely minden szükséges adatot tartalmaz, így az az adóhatóság felé átadható, további magyarázatot nem igényel.

Egyes kedvezmények visszamenőleg is érvényesíthetőek, ennek lehetősége minden esetben vizsgálatra kerül.

 

Tanácsadóink állnak rendelkezésére.

 

Ne késlekedjen!

Javaslom, keresse kapcsolattartónkat, és kérjen díjmentes konzultációt.